Budstikka i mars 2012

Medlemsblad for Sons of Norway -

Leiv Eiriksson Lodge 8-021 -

Sandnes og Jæren

_____________________________________

Medlemsmøtet i mars blir torsdag 29. mars 2012. Trygve Martinsen, økonomidirektør og vise admin. direktør ved plogfabrikken Kverneland fabrikker. Martinsen forteller om markedsføring og eksport av landbruksmaskiner til USA. Kulturelt innslag ved Tor Salte.

Frå presidenten

Tarald Oma

Tubfrim

Sons of Norway er både nasjonalt og internasjonalt en av de organisasjonene som samler inn mest frimerker og annet til Tubfrim. I 2010 samlet Sons of Norway in nesten 2 tonn frimerker til Tubfrim. Du kan lese mer om dette på denne bloggen.

Linda Vaa

lindavaa@brookings.net

Finanssekretær Leif Lund har ansvar i vår Lodge for å ta i mot frimerker eller kvittering for insamlede frimerker sendt til Tubfrim i organisasjonens navn og informere D8 sin kontakt mot Tubfrim. Han tar i mot ringene også.

VIKING MAGAZIN på nett

Les marsutgaven av medlemsavisen fra Minneapolis her

ANDRE MEDLEMSAVISER

Du finner mange av Lodgene i Norge sine medlemsblader på nettstedet for Distrikt 8 www.sonsofnorway8.com.

Se under "Lokallag"

Gevinster til lotteri

En viktig aktivitet på medlemsmøtene er lotteriet. Det har ofte falt på styret å skaffe gevinster, men vi kan vel alle ta med en liten innpakket ting nå og da? Vi ser for oss en ny gjenstand (gjerne hjemmelaget) med verdi på mellom 30 til 80 kroner.

Styret i Leiv Eiriksson Lodge 2012

ledes av President: Tarald Oma. Mobiltelefon (+47) 916 39 507 E-post: tarald.oma@gmail.com

Opplysninger om resten av styret og mye annet, finner du på nettsiden vår www.sonsofnorway8021leiv.com

Brukte frimerker og ringer fra brus/ølbokser

Du husker vel å klippe av frimerkene fra all post du får før du kaster konvolutten. De brukte frimerkene betyr penger i kassa for Tubfrim. Og du tar selvfølgelig vare på aluminiumsringene fra brus– og ølbokser. Dette blir som kjent brukt til å lage proteser. Ta med frimerkene og ringene på et medlemsmøte så skal vi sørge for at kommer dit de skal. Leif Lund tar i mot både frimerker og aluminiumsringer.

"Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord,og atter som eit under nytt liv av dauve gror". Betre enn Elisa Blix seier det her kan det ikkje seiast. Det er ei spesiell oppleving når våren kjem,og det skjer kvart år. Våren gjev livskraft og mot,og det trengst for alle.Denne våren feirar lodgen vår 15 år . Den tida har gått fort,og lodgen har vist seg å vera livskraftig. Stor takk til dei som tok intiativet til å starta,dei var framsynte. På neste møte får me besøk av Trygve Martinsen, direktør i Kverneland group,som er verdens største plogfabrikk. Starta i Time, men er nå i Klepp. Det vert interessant å høyra korleis dei er konkuransedyktige på den største landbruksmarknaden i verden. Me har en interessante kveld å sjå fram til. Helsing Tarald.Referat fra medlemsmøte i Leiv Eiriksson Lodge 23. februar 2012

Medlemsmøte var på Fredheim og denne kveld hadde 14 gjester og 16 medlemmer funnet veien hit.

Tarald Oma (president) ønsket alle hjertelig velkommen og fortsatte med å orientere om Sons of Norway i USA og i Norge, dets opprinnelse og formål.

Deretter ble Gunnar Barstad presentert og som vanlig akkompagnerte han mens forsamlingen framførte nasjonalsangene. Tarald fortsatte så med å lese årsberetning 2011 og hvor han gav utfyllende forklaring til de enkelte punkter. Det var ingen merknader til årsberetning, som ble vedtatt. Tarald

konkluderte med at aktiviteten er stor i lodgen og at dette engasjement vil påvirke Distrikt 8.

Regnskapet for 2011 ble presentert av Oddvar Lilleaas (kasserer), samt at enkelte poster i regnskapet ble utdypet. Revisors rapport er kort: Regnskapet 2011, funnet i orden og uten noe å anmerke. Deretter ble regnskapet 2011 vedtatt.

Kongress 2012 og valg av delegater. Tarald presenterte styrets forslag til delegater og at styret innstiller på president, visepresident og Tore Nærland. Varamenn: Olav Ravndal, Torkel Bryne og Svein D. Hana. Forslaget ble vedtatt.

Wincent S. Rege meldte seg inn som nytt medlem på møtet og det er gledlig. Forretningsdelen var dermed avsluttet, og Tore Nærland (aktivitetsleder) presenterte kveldens program i kronologisk rekke og at tiden kunne være begrensning for mengde innhold.

Neste møte blir torsdag 26. april

Konservator Jakob Gerhard Einarsen Ågotnes.

Tema: Stridsmannen Bjørnstjerne Bjørnson sine turer i Amerika.

Kulturelt innslag ved Bernt Øvregaard.

15 års markering på møtet 24. mai

Styret ble enige om at vi markerer det på Fredheim med kake. Lodgens historie fortelles av Tarald og Sverre. Kulturelt innslag ved Freddy Helgesen og Ingvar Våge

Vi inviterer ordføreren i Klepp. Utdeling av pins.

BLOGGER

SONS OF NORWAY BLOG

http://www.sonsofnorwayblog.blogspot.com/

Norsk informasjon

http://blog.norway.com/

www.norway.com/

Jærbloggen

Jærbuen Arvid Mæland blogger i Stavanger Aftenblad sin nettavis.

_________

SKAL DU TIL USA?

Benytte rabattavtalen inngått mellom Sons of Norway Distrikt D8 og USA Experten OK Reiser som leverer flybilletter, hotell og leiebil tilpasset dine ønsker! Ta kontakt pr. tlf. eller mail for forespørsel og bestilling.

Tlf 38350204

Tore forklarte betydningen av å bygge person/kontakt nettverk og innledningsvis fortalte han om sin venn Ole Andreas Kopreitan (født 19. september 1937 i Stavanger, død 23. januar 2011) var en norsk freds - og miljøaktivist, og daglig leder for Nei til atomvåpen.Oddbjørn Tunheim leste eget dikt «Mot atomvåpen» tildelt sin gode venn Ole Andreas Kopreitan.I kjent Tore stil, ble vi denne kveld skolert i hvordan ett nettverk gir tilfeldige og uventede muligheter til å bli invitert til deltakelse. Slik også til Internasjonal konferanse i Washington DC, med tilhørende bønnefrokost hvor President Barack Obama også deltok. Den nasjonale bønnefrokosten er en årlig frokost med opptil 3000 deltagere fra hele verden. I år var det 140 nasjoner til stede.Tore har en livaktig måte å formidle med bilder og ord, hva han har opplevd ved deltakelse på dette arrangementet. Det verre seg innkvartering på de fasjonable Hilton Hotell, hvor også den avanserte heisen snakket med Tore: up/down, ninth floore etc. Tore beskriver sin bordplassering med ca. 25 meter avstand til Obama og her konverserte han med personer fra toppsjiktet i US og flere arabiske land.Det er vanlig at den amerikanske presidenten holder tale ved frokosten og før Obama talte, sang alle "Amazing Grace/Å nåde stor". Vi som opplevde Tores kroppsspråk denne kveld, når han sa dette «jeg sang for full hals og høyere enn Obama», forsto at det var en sannhet.Tore ville skape noe av samme stemning denne kveld, delte ut sangen Amazing Grace, vi stemte i og sang før Sverre Lima «alias Barack Obama» leste talen på norsk og i denne talen utleverer Obama sitt åndelige ståsted og raushet, hva det betyr for hans gjerning og mulighet for å bidra til en bedre verden.Frokosten har blitt arrangert årlig siden 1953. Deltakerne på frokosten er politikere, nøkkelpersoner fra ulike organisasjoner, næringsliv osv.Tore har deltatt på mange internasjonale konferanser siden 1972, men denne var den beste han har deltatt på. Her fikk han utvekslet visittkort med mange representanter med tilhørende invitasjon til 2 besøk i mange land. Når vi spurte hvordan de reagerte på hans henvendelse kom det kjapt fra Tore: «Jeg ser jo ikke ansiktsuttrykkene deres, heldigvis» og så humret han litt.Tore mestret oppgaven med å trollbinde oss, hele kvelden med skjemt og alvor.Så var det tid for en pause, samt å lette litt på setemuskelen. Yulia delte ut til hvert bord et ark som gruppearbeid med kontrollspørsmål, slik at våre kunnskaper om bønnefrokosten i Washington DC og «det forjettede land» ble testet. Premie til beste og dårligste besvarelse ble deretter utdelt. Så var det tid for loddsalg med trekning. Kaffe / te og Marits lapper ga energi til å drøse inntil Tore «hørte sin klokke si tiden» og tiden hadde løpt fort, han reiste seg og annonserte kveldens musikalske innslag.

Wenche B. Haugland sang, ved piano satt Dag Øverland, de leverte og toppet kvelden med gode sangperler inklusiv allsang, etter country låtene ba Tore om at kveldens siste sang "Amazing Grase" ble dedikert til Oddvar.

Tarald ønsket alle vel hjem kl. 21:30

Oddvar.

Lodgen vår er vertskap for Distrikt 8 sin "Kongress 2012" på Bryne 14. til 17. juni.

Vi håper mange av dere nytter anledning til å bli med på arrangementet både som vertskap og ikke minst på Lørdagens store festmiddag. Ikke glem utstillingen av håndarbeid som du også kan delta med dine arbeider.

Frimerkesamlere

Jeg fikk denne e-posten fra USA:

Dear Inge,

My name is Linda Vaa from Brookings, South Dakota of USA. I belong to the Sons Of Norway Lodge here and I am the youth director. We have a dance group and the youth keep us busy. We have started the Stamp Collecting Culture Skills program but can’t find stamps from Norway. Do you know anyone who collects stamps and needs USA stamps? I would love to exchange stamps with them. I do have a large amount of USA stamps in many different years.

Thank you if you can help me.

Turer til USA og Canada 2012

En tur blir arrangert av Distrikt 8 og besøker Minnesota, Fargo i ND, Iowa, og Sør Dakota.

Den andre er en "Historisk Tur" gjennom Canada med Knut Djupedal som guide. For begge turene er "Brekke Tour" teknisk arrangø

Innmelding i lodgen vår på Internett.

Vi kan nå tilby innmelding på Internett. Du kan vise dine venner som vil bli medlem denne nettsiden på Sons of Norway internasjonalt oversikten med de norske lodgene. Leiv Eiriksson Lodge er en av fire som har knappen "join this lodge" Trykk på den og meld inn nye medlemmer. Du kan også ta dine venner med på et medlemsmøte og be en av medlemmene i styret notere navn, adresse, fødselsdag, e-postadresse, telefon og mobiltelefon,så ordner vi resten. Du kan også få skjema for innmelding hos Leif Lund i døren på møtene våre.

Sons of Norway, Leiv Eiriksson Lodge 8-021 - Sandnes og Jæren

Postadresse:

Garborgvegen 322, 4340 Bryne.

Organisasjonsnummer er 992 478 187. Bankkonto: 3206 20 88 515

Vanlig møtedag: 4. torsdag hver måned

Vanlig møtested: Fredheimstova, Klepp kl. 19:00.

Kontingent 2011: 450 kr for voksne, 200 kr for ungdom (16 – 23 år)