Budstikka i januar 2012

Medlemsblad for Sons of Norway -

Leiv Eiriksson Lodge 8-021 -

Sandnes og Jæren

_______________________________________

Medlemsmøte torsdag 26. januar 19:00 på Fredheim, Klepp.Knut Djupedal forteller om turen i emigrantenes fotspor til Canada i 2012.

Foredrag blir todelt.

Den ene delen blir en kort omtale om hva som skjer ved Norsk Utvandrermuseum.

Den andre delen er om turen "Emigrantenes Fotspor 2012" som i år går til Canada, fra Calgary til Vancouver, gjennom Rocky Mountains. Programmet for turen, datoene, og prisen er ferdig, og blir presentert på møtet.

Vi skal også ha Amerikansk auksjon hvor Tore Nærland er auksjonarius. Ta med auksjonsgjenstander og mye småpenger.

Det blir musikk, kaffe, lapper og god drøs.

Møtet arrangeres i samarbeid med Folkeakademiet i Klepp. Inngangspenger kr. 50,-.

Medlemsmøtet i februar blir torsdag 23. februar 2012.

Mette Tveit forteller om arbeidsutvandringen fra karmøy etter krigen.

BLOGGER

SONS OF NORWAY BLOG

http://www.sonsofnorwayblog.blogspot.com/

Norsk informasjon

http://blog.norway.com/

www.norway.com/

Jærbloggen

Jærbuen Arvid Mæland blogger i Stavanger Aftenblad sin nettavis.

_________

SKAL DU TIL USA?

Benytte rabattavtalen inngått mellom Sons of Norway Distrikt D8 og USA Experten OK Reiser som leverer flybilletter, hotell og leiebil tilpasset dine ønsker! Ta kontakt pr. tlf. eller mail for forespørsel og bestilling. Tlf (+47) 38 35 02 04

Frå presidentenTarald Oma

Godt nyttår.

Når me står ved begynninga av eit nytt år har vel alle sine tankar om kva det nye året vil bringa. Me veit så lite og godt er vel det. Når helsa er god er det det viktigaste.

Me fekk ein kjempebra start i det "Burmamøte" me var medarr. i Brynekyrkja. Der møtte 350 personar for å høyra Kjell Magne Bondevik tala om sitt arbeid, saman med Tore Nærland, for å få til demokrati i dette landet som har eit reint militærstyre. Håpar det nyttar,for fredsarbeidet er svært viktig.

Elles er me igang me planlegging av møteprogrammet for 2012. På møte 26 kjem Knut Djupedal å presentera eit opplegg for tur til Canada i sept,.Me har nå reist tvers over heile Amerika, i 2005 frå New York til Chicago, i 2008 frå Chicago til Minneapolis og i 2010 frå Minneapolis til Seattle. Alle desse turane har vore i dei norske emigrantane sine fotspor.

Den praksisen me har lagdt oss på me annonsering av alle møta i lokalpressa har me hatt stor glede av og me vil forsetja med det.

Helsing Tarald

Referat fra medlemsmøte i Leiv Eiriksson Lodge 8. desember 2011

President Inge Nødland opna møte og og me song dei tri nasjonalsangane. Presidenten hadde ein gjennomgang av ein del organisasjonssaker og Tarald Oma ledet valget på nytt styre.

Desse ble valde:

President : Tarald Oma, visepresident: Gunnleif Seldal, redaktør :Inge Nødland, kasserar:

Oddvar Lilleaas, finanssekretær:Leif Lund, aktivitetsleder: Tore Nærland, Sekretær: Olav E. Ravndal, styremedlem : Marit Lilleaas, Vararep: Torkell Bryne, Vararep , Svein Dag Hana.

Presidenten i Cleng Persson Lodge Kate Elin Norland sett inn det nyvalgte styret for 2012.

Inge Nødland overrakte blomster til Karleif Lende og takket for innsatsen i styret gjennom fleire år. Dernest fekk Olav Veka ordet og heldt eit interessant og godt foredrag om korleis norske namn har endra seg etter dei flutte til Amerika. Etter foredraget svara Veka på spørsmål.

I pausen vart det servert risgraut , kaffi og lefsa. Bernt Øvregård song nokre sangar med

tonefylje av Gunnar Barstad. Møtelyden song ”Deilig er jorden” til slutt.

Tarald Oma (Referent).

Referat fra møte med Kjell Magne Bondevik, 10. januar 2012 Bryne Kirke

Kjell Magne Bondevik som representerer Oslosenteret for fred og menneskerettigheter www.oslocenter.no kom til Bryne 10. jan 2012. Møtet var i Bryne kirke og var et samarbeid med Bryne sokneråd, Historielagene i Time og klepp, Burma foreningen i Rogaland, Sons of Norway, Leiv Eiriksson Lodge og Bike for Peace Møteleder var Jan Rosland, Bryne.

Jæbladets skriver i nettutgaven "Fult hus for Bondevik" Bryne kyrkje var så godt som full da Kjell Magne Bondevik gjestet den i kveld, tirsdag.

Den tidligere statsministeren representerer Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, og har som en av sine kjernesaker kampen for demokrati i Burma. Du kan se hele møtet ved å klikke på denne linken.

Distrikt 8 sin tur til midtvesten 20. august til 1 september

Turen "Til MIDTVESTEN med Sons of Norway i 2012" inkluderer flyreisen samt overnatting i Fargo i forbindelse med International Kongressen I tillegg til tur til Bismarck, Medora, Black Hills, Sioux Falls og Minneapolis/St.Paul.

Se hele programmet her. Du finner påmeldingskjema og detaljerte opplysninger som vedlegg (PDF-fil) nederst på denne siden.

Brubyen Lodge

Brubyen Lodge er vår vennskaps lodge i Canada.

Medlemsavisen deres "Mellom Venner" finner du nederst på siden som vedlegg.

www.usaexperten.no

epost:firmapost@usaexperten.no

____________________

Slægtsforskning begynder ved en tilfældighed.

Så bliver man interesseret.

Slægtsforskning fortsætter som en lidenskab,

udvikler sig til en besættelse

- og ender som en uhelbredelig sygdom.

Så dermed er du advart!

BLI MEDLEM

Innmelding i lodgen vår på Internett.

Vi kan nå tilby innmelding på Internett. Du kan vise dine venner som vil bli medlem denne nettsiden på Sons of Norway internasjonalt oversikten med de norske lodgene. Leiv Eiriksson Lodge er en av fire som har knappen "join this lodge" Trykk på den og meld inn nye medlemmer. Du kan også ta dine venner med på et medlemsmøte og be en av medlemmene i styret notere navn, adresse, fødselsdag, e-postadresse, telefon og mobiltelefon,så ordner vi resten. Du kan også få skjema for innmelding hos Leif Lund i døren på møtene våre.

Tubfrim

Sons of Norway er både nasjonalt og internasjonalt en av de organisasjonene som samler inn mest frimerker og annet til Tubfrim. I 2010 samlet Sons of Norway in nesten 2 tonn frimerker til Tubfrim. Du kan lese mer om dette på denne bloggen.

Finanssekretær Leif Lund har ansvar i vår Lodge for å ta i mot frimerker eller kvittering for insamlede frimerker sendt til Tubfrim i organisasjonens navn og informere D8 sin kontakt mot Tubfrim. Han tar i mot ringene også.

Turer til USA og Canada 2012

En tur blir arrangert av Distrikt 8 og besøker Minnesota, Fargo i ND, Iowa, og Sør Dakota.

Den andre er en "Historisk Tur" gjennom Canada med Knut Djupedal som guide. For begge turene er "Brekke Tour" teknisk arrangør.

VIKING MAGAZIN på nett

Les februarutgaven av medlemsavisen fra Minneapolis her

ANDRE MEDLEMSAVISER

Du finner mange av Lodgene i Norge sine medlemsblader på nettstedet for Distrikt 8 www.sonsofnorway8.com.

Se under "Lokallag"

Gevinster til lotteri

En viktig aktivitet på medlemsmøtene er lotteriet. Det har ofte falt på styret å skaffe gevinster, men vi kan vel alle ta med en liten innpakket ting nå og da? Vi ser for oss en ny gjenstand (gjerne hjemmelaget) med verdi på mellom 30 til 80 kroner.

Styret i Leiv Eiriksson Lodge 2012

ledes av President: Tarald Oma. Mobiltelefon (+47) 916 39 507 E-post: tarald.oma@gmail.com

Opplysninger om resten av styret og mye annet, finner du på nettsiden vår www.sonsofnorway8021leiv.com

Brukte frimerker og ringer fra brus/ølbokser

Du husker vel å klippe av frimerkene fra all post du får før du kaster konvolutten. De brukte frimerkene betyr penger i kassa for Tubfrim. Og du tar selvfølgelig vare på aluminiumsringene fra brus– og ølbokser. Dette blir som kjent brukt til å lage proteser. Ta med frimerkene og ringene på et medlemsmøte så skal vi sørge for at kommer dit de skal. Leif Lund tar i mot både frimerker og aluminiumsringer.

Sons of Norway, Leiv Eiriksson Lodge 8-021 - Sandnes og Jæren

Postadresse:

Garborgvegen 322, 4340 Bryne.

Organisasjonsnummer er 992 478 187. Bankkonto: 3206 20 88 515

Vanlig møtedag: 4. torsdag hver måned

Vanlig møtested: Fredheimstova, Klepp kl. 19:00.

Kontingent 2011: 450 kr for voksne, 200 kr for ungdom (16 – 23 år)